I det nordlige Apulien, tæt på grænsen til regionen Abruzzo, ligger Gargano halvøen. Et idyllisk og smuk naturområde med flotte strande, hyggelige små byer og en dejlig lokalbefolkning der byder dig velkommen med åbne arme.

Den store halvøs rygrad bliver udgjort af bjerget Monte Gargano på mere end 2.00 km2. Rundt om bjerget finder du en fortryllende national park, det milde klima, den høje sol og brisen fra havet gør parken til en diamant, som venter på at blive udforsket. I området finder I også de to flotte søer, Varano og Lesina søen.

Området er kendt for sine bjerge og Parco Nazionale del Gargano, men endnu mere for sin 200 kilometer lange kystlinje. En kyst af sandstrande, fyrretræer, bugter, bugter, klipper, klitter, huler og ikke mindst de berømte faraglioni, hvide klipper, der rejser sig over det turkisblå hav i Baia dei Mergoli (også kaldet Baia dei Faraglioni) og Baia delle Zagare.

Nord for halvøen ligger også Tremiti øerne, som er fantastisk smukke og klart et besøg værdigt på en dagsudflugt.

Halvøen er ikke så kendt blandt turister, som ikke kommer Italien. Og derfor har det resulteret i at de smukke strande ikke er så overfyldte, og at rejser hertil ikke er så dyre som i andre dele af Italien.

Der er også mange smukke byer langs kysten på halvøen, som Vieste, Ischitella, Monte Sant’Angelo, Peschici og Rodi Garganico. Den største af byerne er Vieste.
Byens slot blev bygget i det 13. århundrede af Frederik II. Et interessant kendetegn ved byen og hele området er dets slotte, bygget i en karakteristisk apuliansk/romersk arkitekturstil.

Indlæser...

Regioner i Gargano Halvøen

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.